Byten och anmärkningar

Du som konsument har alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distans-och hemförsäljningslagen. Ifall du känner att du vill returnera någon/några av våra produkter för byte eller ett återköp så kan du alltid vända dig till oss på info@bionicgorilla.se. Vi på Bionic Gorilla har ingen möjlighet till att ersätta kostnaden på returfrakt i efterhand.

 

Om du ska returnera en produkt står du själv som privatperson för risken för produkten och det är i och med detta väldigt viktigt att produkten blir returnerad i en originalförpackning som är oskadd samt att de lappar och manualer som tillkommer också skickas med produkten. Vid retur ska produkten förpackas väl. Du ska inte använda produktens originalförpackning som ett yttre emballage eller paket på grund av att originalförpackningen då kommer till skada, men det går bra att använda samma emballage som produkten var förpackad från början.

 

Vi förbehåller oss rätten att använda oss av ett så kallat värdeminskningsavdrag ifall det skulle visa sig att produkten är hanterad i en betydligt större utsträckning än nödvändigt för att prova på produkten. Detta värdeminskningsavdrag är hänvisat till lagen om distansavtal och avtal som finns utanför affärslokaler i Sverige.

 

Vid returnering får du ej tejpa och/eller klistra fast en returfraktsedel eller liknande på originalförpackningen. Förpackningen kommer då att bli skadad och då kommer medföra att du kommer att få en avgift debiterad på 100 kronor. Ifall produkten skulle bli levererad i en förpackning där det inte går att öppna den utan att skada tillkommer, har du ändå rätt att öppna förpackningen för att kontrollera din produkt. Då förbrukas inte din returrätt.

 

Din återbetalning av godkänd och mottagen returnering kommer ske inom ca 30 dagar.

 

Enligt svensk lagstiftning har du som konsument en möjlighet och rätt till att reklamera en produkt i upp till ca 3 år efter att du gjort ett köp men det vill även säga att du har bara den rätten inom skälig tid från att ett fel skulle ha upptäckts. Gällande fel som kan fastställa att upphovet till felet kommit från produktionen av produkten, gäller Reklamationsrätten. Normalt slitage som kan förekomma eller åldrande av en produkt omfattas inte av Reklamationsrätten.

 

Vi på Bionic Gorilla fodrar rätten att först och främst av att rätta till felet och tar sekundärt hand om omleverans av produkten. I sista instans tar vi även hand om återköp. Vid anmärkning ska den medskickade retursedeln användas. Ifall du av någon anledning skulle ha råkat tappa bort retursedeln ska du vänligen kontakta vår kundtjänst så kommer vi att skicka ut en ny till dig. Vi på Bionic Gorilla har ingen möjlighet att ersätta kostnaden för returfrakt i efterhand.

 

Vid eventuell oenighet vill vi meddela att vi följer den Allmänna Reklamationsnämndens beslut.